Een niervriendelijk dieet volgen

Een niervriendelijk dieet helpt uw lichaam om in balans te blijven. Het zorgt ervoor dat u de voedingsstoffen binnenkrijgt die u nodig heeft om gezond te blijven.

Régime sain pour les reins et dialyse

Een belangrijk onderdeel van de behandeling van uw chronische nierziekte (CKD) is te weten wat u wel en niet mag eten terwijl u dialyse krijgt. Uitgebalanceerde voeding, waaronder koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vloeistoffen, geeft u een goede basis om gezond te blijven tijdens de dialyse. Het is essentieel om te luisteren naar het advies van uw arts of diëtist over wat uw lichaam nodig heeft, vooral als het gaat om het aanpassen van een paar van uw huidige gewoontes.

Régime alimentaire en cas d’insuffisance rénale chronique (IRC)

Uw voedingsgewoonte aanpassen aan dialyse

Als patiënt die begint met een dialysebehandeling, zult u flink wat aanpassingen moeten doen in uw dagelijks leven. Zoals uw arts u misschien al heeft verteld, kan het daarbij ook gaan om wat u zoal eet en drinkt. Omdat uw nieren geen afval en extra vocht uit uw lichaam kunnen filteren, zoals wel zou moeten, dient u bepaalde voedingsmiddelen te mijden. Zo kan uw lichaam gezond en in balans blijven tijdens de behandeling.

Het volgen van een niervriendelijk dieet hoeft geen obstakel te zijn. Als u zich tijdens uw hele behandelingspad bewust bent van uw voedingsbehoefte, kan dat helpen u goed te voelen en uw best te doen.

Adoption d’un régime sain pour les reins

Algemene voedingsrichtlijnen bij dialyse

Specifieke voedingsbeperkingen bij dialyse verschillen per persoon. Er zijn echter een aantal algemene richtlijnen die alle patiënten moeten volgen, of ze nu hemodialyse (HD), waaronder hemodialyse thuis (HD thuis), of peritoneale dialyse (PD) krijgen.

Adoption d’un régime sain pour les reins

Voedingsrichtlijnen afhankelijk van de behandeling

Uw optimale dieet voor dialyse hangt af van uw leeftijd, gewicht, mate van nierfunctie en welke soort dialyse u krijgt. Ook is van invloed of u nog andere aandoeningen heeft, zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol of diabetes. Dieetbeperkingen zijn hetzelfde voor mensen die worden behandeld met peritoneale dialyse (PD) en hemodialyse (HD), waaronder hemodialyse thuis (HD thuis). Er zijn echter een paar belangrijke verschillen om rekening mee te houden.

Wat wilt u bekijken?

Faire de l’exercice sous dialyse

Lichaamsbeweging en dialyse

Regelmatige lichaamsbeweging terwijl u dialyse krijgt, kan u helpen om u lichamelijke en geestelijk sterk te voelen. Kom meer te weten over manieren waarop u actief kunt blijven tijdens uw behandelingspad.

Voyager sous dialyse

Reizen en dialyse

Mogelijk kunt u na uw diagnose gewoon op reis blijven gaan. Kom meer te weten over reizen met chronische nierziekte (CKD).

Vie intime des patients sous dialyse

Intimacy

Het is mogelijk om intieme relaties te onderhouden terwijl u dialyse krijgt. Kom meer te weten over intimiteit en dialyse.